Da li vas neko špijunira kroz web kameru?

Zaštitite se besplatnim programima bivšeg službenika jedne od najvećih organizacija za bezbjednost

 

Možda vam ime Patrick Wardle ne znači ništa, ali ako vam kažemo da je nekada radio za Bezbjedosnu agenciju SAD ili istraživački centar NASA-e, a da se trenutno bavi otkrivanjem sigurnosnih propusta i zaštitom informacionih sistema, sigurni smo da će vas zainteresovati.

Kroz svoj privatni projekat Objective-See Wardle je predstavio desetak alata za efektivnu zaštitu privatnosti i podataka na internetu. Svi ponuđeni alati nastali su kao mjere stalnog nadzora i zaštite njegovog ličnog računara tako da možete očekivati vrlo kvalitetan i potpuno besplatan softver.

oversight spijuniranje putem web kamere

Među njima su najinteresantnija zaštita od hakera OverSight, protiv korišćenja kamere i mikrofona na vašem uređaju, te zaštita od Ransomware programa koji bespovratno enkriptuju vaše podatke .

fining podgoria

Pomenuti softver je namijenjen Mac računarima tj. OSX i macOS operativnim sistemima.

Za korisnike računara sa Windows operativnim sistemima predlažemo sličan niz sigurnosnih alata i aplikacija Francuske IT kompanije Phrozen Software. Oni takođe nude specijalizovano rješenje za monitoring kamere i mikrofona po imenu Who Stalks My Cam.

 

Svakako, naš savjet je da se obavezno zaštitite od online prijetnji u vidu špijuniranja i gubitka podataka – kao i do sada FINING servis vam nudi podršku u vidu besplatnog savjetovanja na temu internet sigurnosti.

FINING Tim